Het Tiberius strijk-kwartet uit Targu Mures (Roemenië)

Op hun concertreisje door Nederland doen de leden van het Tiberius strijk-kwartet uit Targu Mures (Roemenië) ook Aalsmeer aan. Zij spelen op vrijdag-avond 21 oktober 2016 om 20.15 uur in de Oud-Katholieke kerk aan de Oosteinderweg 394. De toegang is vrij, echter aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de kosten.

Het programma vermeldt het Strijkkwartet in A-groot (KV 464) van Wolfgang Amadeus Mozart en de “Grosse Fuge” opus 133 van Ludwig van Beethoven. Dit laatste werk stelt zeer hoge eisen aan de uitvoerenden, dit zijn:

Tibor Molnar -1e viool-,  Karoly Lagodi -2e viool-, Jozsef Molnar -altviool- en  Elod Zagoni -cello-.

Ongeveer 10 jaar geleden studeerde het Tiberius kwartet in Amsterdam aan de “String Quartet Academy” o.a. bij Stefan Metz. Het kwartet logeerde toen een jaar in de Oud-Katholieke pastorie aan de Oosteinderweg. Inmiddels heeft het kwartet naam gemaakt en treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland o.a. ook in het Amsterdamse Concertgebouw.

Uitgebreider gegevens zijn te vinden op de Facebook pagina van het  “Tiberius String Quartet”, https://www.facebook.com/Tiberius-Quartet-254114551295105/